Samen sterker verder: Beemster

Op 24 november a.s. zijn de gemeenteraadsverkiezingen in Beemster en Purmerend. Eerder dan in de rest van Nederland omdat wij per 1 januari fuseren tot één gemeente. Belangrijke verkiezingen dus!

Want het is de lokale politiek die bijvoorbeeld besluit over extra regelgeving met betrekking tot het Werelderfgoed, of er meer handhaving komt en hoe hoog de lokale belasting is die u moet betalen. Daarom roep ik u op om te gaan stemmen!

Wat de VVD wil bereiken:

  • Werelderfgoed: de rationele en praktische indeling voor het agrarisch productiegebied vormt de basis van de status Werelderfgoed. Deze erkenning is zeer waardevol en dat willen we absoluut behouden, maar tegelijkertijd mag extra regelgeving (agrarische) ondernemers niet beperken.
  • Bouwen: de woningnood is hoog, we moeten daarom flink bouwen! Maar dan vooral in de stad. ZOB II ontwikkelen zoals vastgesteld in de dorpsvisie, maar verder blijft Beemster groen!
  • Verkeer en parkeren: bij nieuwbouw moeten voldoende parkeerplekken worden aangelegd. Verkeersveiligheid en goede doorstroming van het verkeer op drukke plekken is een belangrijk aandachtspunt. Denk aan de Purmerenderweg in de Zuidoostbeemster en rondom scholen.
  • Financiën: we kunnen geld maar één keer uitgeven. Belastinggeld wordt verdiend door onze ondernemers en inwoners. De gemeente moet hier zuinig en zinnig mee omgaan.
  • Duurzaamheid: duurzaamheid moet in het teken staan van realiteitszin. Wij willen geen extra lokale regels naast de landelijke regelgeving, zo lopen kosten voor inwoners en ondernemers niet onnodig op.

Samen sterker verder!

Zodat wij -realistisch en met oog voor de financiën- verder kunnen bouwen aan een sterke gemeente met mooie dorpen, stad en buitengebied.

Met liberale groet,
Rianne de Wit-Hoogervorst