VVD Purmerend stelt kandidatenlijst vast

PURMEREND - De VVD kandidatenlijst voor de herindelingsverkiezingen van de nieuwe gemeente Purmerend is definitief. De lijst werd unaniem aangenomen door de ledenvergadering. Lijsttrekker Manja van der Weit: “Ik ben trots op deze kandidatenlijst. Een goede mix van Purmerend en Beemster, ervaren rotten en nieuw talent. Met deze lijst kunnen we als VVD wederom echt iets betekenen in de nieuwe gemeente Purmerend”.

We leven een beetje in luxe”, licht de kandidaatstellingscommissie de lijst toe. “Er is veel talent en ervaring om uit te kiezen. Het was lastig, maar we waren wel eensgezind.” De lijst is unaniem aangenomen door de ledenvergadering.

Op nummer twee, drie en vier staan zittende raadsleden in Beemster en Purmerend. Rianne de Wit-Hoogervorst staat op plek twee en is momenteel raadslid in de Beemster. Raadsleden in Purmerend Bart van Elden en Timo Roeleveld volgen de lijst op de plaatsen 3 en 4. 

Mix van ervaring en nieuw talent

De lijst daarna wordt opgevuld met een mix van bekende gezichten en nieuw talent. Pieter Wickel (Beemster) staat op plek 5 en Valérie Hagen (Purmerend) op plek 6, zij zijn beiden al commissielid en herkiesbaar als raadslid. Daarna volgen de nieuwkomers en tevens jonge gezichten Noureddine Schoemaker (Purmerend), Bobbi Bosman (Beemster) en Stefan Bergman (Purmerend). Raadslid voor Beemster Lydia de Vries staat op tien en met senior Bert van Raalte is het oranje elftal van de VVD Purmerend compleet.

Huidige fractievoorzitters van Purmerend, Jan Peter Dompeling, en Beemster, Monique van Boven-Zandbergen, kiezen voor een plek lager op de lijst. Een bewuste keuze om nieuw talent ruimte te geven. 

De volledige kandidatenlijst voor de VVD:

 1. Manja van der Weit 
 2. Rianne de Wit-Hoogervorst 
 3. Bart van Elden 
 4. Timo Roeleveld 
 5. Pieter Wickel 
 6. Valérie Hagen 
 7. Noureddine Schoemaker 
 8. Bobbi Bosman 
 9. Stefan Bergman 
 10. Lydia de Vries 
 11. Bert van Raalte 
 12. Lex van Stekelenburg 
 13. Frank van Boven 
 14. Martijn Schipper 
 15. Tineke Boskemper-Schaap 
 16. Jan Peter Dompeling 
 17. Peter Helder 
 18. Maarten Schipper 
 19. Karin Dompeling-Koster 
 20. Erica Helder-Pauw 
 21. Remon Gans 
 22. Minke Lammers-Besseling 
 23. Hans Boskemper 
 24. Rona Uitentuis 
 25. Ad Kunst 
 26. Monique van Boven-Zandbergen