VVD'er in de spotlight: Wilma Krieger

We vinden het leuk om de personen achter de VVD Beemster en Purmerend voor te stellen. Zodat we hen beter leren kennen en kunnen lezen waarom zij ook lokaal VVD stemmen. In de tweede aflevering van deze maandelijkse rubriek stelt VVD-lid Wilma Krieger, inwoonster van Purmerend en werkzaam bij OPSPOOR zich voor.

Stel jezelf eens voor?
Ik ben Wilma Krieger en ik ben 59 jaar en inmiddels bijna 41 jaar getrouwd met Hans.We hebben 3 kinderen en twee kleinzoons en kleinzoon nummer drie is op komst.Op 9 jarige leeftijd ben ik vanuit Amsterdam naar Purmerend gekomen en nu zou ik hier nooit meer weg willen.

Waar woon je en wat maakt die plek bijzonder?
We wonen in een appartement op de zesde etage met uitzicht op de Melkwegbrug, een prachtige centrale ligging zodat we in no-time in de binnenstad van Purmerend kunnen zijn. Al onze kinderen wonen op loopafstand en dat maakt het toch wel heel bijzonder.

Wat voor een werk doe je?
Ik werk op het bestuurskantoor van OPSPOOR bij de afdeling Onderwijs en Ondersteuning. OPSPOOR is een schoolbestuur met 37 scholen in en om Purmerend.

Wat doe je in je vrije tijd?
Hans en ik zijn gek op wandelen, de omgeving van ons appartement leent zich daar prachtig voor. Daarnaast mogen we graag afreizen naar Spanje waar we een huis hebben in een prachtige vallei. Ook daar kunnen we heerlijke wandelingen maken. Lezen en Netflixen bewaar ik voor de dagen met wat minder goed weer.

Waarom ben je lid van de VVD?
Bij deze partij voel ik mij het meest thuis, iedereen mag zijn wie hij of zij wil zijn en vrijheid heb ik hoog in het vaandel staan. Thuis ging het vaak over politiek. En hoewel mijn vader een echte socialist was heb ik mijn eigen keuze gemaakt.

Wat geef je mee aan de nieuwe raad die er straks na de fusie komt?
Wees positief en optimistisch en maak van onze mooie nieuwe gemeente een nog betere plek om te wonen. Ik heb er alle vertrouwen in dat dat gaat lukken met onze nieuwe lijsttrekker Manja en met de kandidaten voor de volgende periode!

Waarom zouden mensen op de VVD moeten stemmen?
Stemmen doe je altijd vanuit je hart en niet omdat het moet. Ik vind de VVD een positieve partij die vooruit durft te kijken en samen wil werken met andere partijen. De partij staat midden in de samenleving en weet wat er speelt.