Manja van der Weit lijsttrekker gemeenteraadsverkiezingen november 2021

Manja van der Weit is gekozen als lijsttrekker van de VVD Purmerend voor de gemeenteraadsverkiezingen op 24 november van de nieuwe gemeente Purmerend bestaande uit Purmerend en Beemster. Van der Weit had geen tegenkandidaten.

De geboren en getogen Purmerendse is sinds 2014 raadslid voor de gemeente Purmerend. Ze maakt zich de afgelopen jaren met name hard voor de jeugdzorg en stelde kritische vragen bij het nut en de noodzaak van subsidies. Van der Weit is daarnaast initiatiefnemer van VIPPS (Vrouwen In de Purmerendse Politiek) en won daarvoor in 2020 de Ribbius Peletier-penning. Naast haar werk als raadslid is ze jurist, teammanager gemeente Koggenland, Lid van de Raad van Commissarissen bij Univé Noord-Holland en bestuurslid bij Fight Cancer Purmerend-Beemster.

Wachtlijsten

Van der Weit: "Ik ben trots dat ik van de leden het vertrouwen heb gekregen om als lijsttrekker het VVD-geluid in de nieuwe gemeente te laten horen. We moeten ook hard aan de slag. Er moet flink worden gebouwd, want de wachtlijsten zijn veel te lang. Denk bijvoorbeeld aan een aantal woontorens met betaalbare appartementen in de kom van de snelweg A7. De wachtlijsten in de jeugdzorg zijn óók te lang en we hebben geen grip op de financiën. Het is belangrijk om prioriteiten te stellen; we kunnen geld maar één keer uitgeven."

Manja vertelt verder: "Wat mij inspireert is dat we nu als twee VVD-fracties samen verder gaan. Samen sterker verder! Samen werken we hard aan één nieuwe gemeente met behoud van de verschillende karakters."

Betrokken Purmerendse

De VVD is ervan overtuigd dat Van der Weit de juiste lijsttrekker is: “Manja is een scherpe debater en betrokken bij alles wat er speelt in Purmerend en Beemster. Ze zet zich meer dan 100% in bij alles wat ze doet en blijft daarbij benaderbaar. Zowel voor de VVD, maar ook als bestuurslid van Fight Cancer Purmerend-Beemster en voor meer diversiteit in de politiek, ongeacht politieke kleur”.

De volledige kandidatenlijst wordt op maandag 7 juni vastgesteld. Dan is het duidelijk met welk team de VVD de verkiezingen voor de nieuwe gemeente Purmerend ingaat.