VVD Purmerend versterkt fractie met drie commissieleden

De VVD Purmerend heeft 3 commissieleden benoemd die de komende vier jaar de fractie versterken. De commissieleden Frans Theuns, Charlotte van Raalte en Melissa Rotteveel worden op donderdag 24 april beëdigd door burgemeester Bijl en worden benoemd om deel uit te maken van een raadscommissie.

Fractievoorzitter Jan Peter Dompeling: “In ben enorm verheugd met deze benoemingen. We hebben kwalitatief gezien de juiste mensen aan boord maar ook een mooie evenwichtige fractie met 4 mannen en 3 vrouwen in meerdere leeftijdscategorieën en maatschappelijke functies. Een mooie afspiegeling van de samenleving.”

De eerste benoeming is Frans Theuns (51). Frans, in het dagelijks leven inspecteur bij de politie in Amsterdam, heeft tot aan de verkiezingen van 19 maart als raadslid voor de VVD in de commissie samenleving gezeten en brengt daarmee een schat aan informatie binnen het team.

Frans Theuns: “In de veranderende samenleving is zelfstandig zijn en blijven noodzakelijk. Een goed leefbaar klimaat is belangrijk. De gemeente krijgt steeds meer taken toebedeeld vanuit het rijk en daarmee wordt de verantwoordelijkheid van de gemeenteraad groter. Daar aan wil ik de komende 4 jaar mijn steentje bijdragen.”

Charlotte van Raalte (28) is de tweede benoeming. Charlotte werkt bij een uitkeringsinstantie waar zij medewerker is bij de afdeling Bezwaar & Beroep. Haar uitgebreide kennis van regelgeving zal een goede aanvulling zijn in de fractie en bij de commissie Algemene Zaken.

Charlotte van Raalte: “Purmerend moet niet alleen nu een fijne plek zijn om te wonen, maar ook in de toekomst. Ik ben blij dat ik daaraan kan bijdragen, als geboren Purmerendse met interesse in politiek en het liberale gedachtegoed ben ik trots dat ik als commissielid deel mag uitmaken van de VVD fractie in Purmerend.”

De derde benoeming is Melissa Rotteveel (28). Melissa is werkzaam als woordvoerder bij de afdeling bestuursvoorlichting bij de gemeente Amsterdam. Zij voert het woord voor een liberale wethouder op de portefeuilles Zorg, Personeel en Organisatie, Dienstverlening, Sport en Externe betrekkingen. Met haar kennis is ze een uitstekende aanvulling in de fractie en in het bijzonder in de commissie Samenleving.

Melissa Rotteveel: “Als commissielid wil ik mij inzetten voor een liberaal en sterk Purmerend. Met een sociaal, maar vooral een liberaal geluid en een frisse blik zet ik mij in voor de stad waar ik geboren ben en nog steeds met veel plezier woon. Er komt komende periode door de decentralisaties veel af op de gemeente. Het is belangrijk dat Purmerenders goed worden begeleid en geïnformeerd over deze veranderingen.”