Succesvolle eerste Pubquiz Purmerend: Europa

De VVD Purmerend heeft in Café Aad de Wolf op 15 mei de eerste Politieke Pubquiz Purmerend georganiseerd over Europa. Deelnemers testten hun kennis over Europese politiek en actualiteiten. Vooral de muziekfragmenten van het Eurovisie songfestival leidden tot hilariteit. Met ruim 40 deelnemers werden de verwachtingen van deze eerste Politieke Pubquiz ruimschoots overtroffen. De VVD Purmerend zal dit dan ook een regelmatig terugkerend evenement maken.

Voorzitter van de VVD Purmerend Timo Roeleveld: “Jongeren van de JOVD (Jongerenorganisatie VVD) en het Jan van Egmond College en ervaren (oud-) raadsleden deden mee. Deze pubquiz laat jong en oud op een ontspannen manier kennis maken met politiek.”

De deelnemers van het Jan van Egmond College gingen met twee teams lang gelijk op, tot de laatste ronde waarin het verschil van 1 punt werd gemaakt. Beide teams wonnen een bittergarnituur door extra opdrachten goed uit te voeren.

Teams van de VVD Purmerend, D66 en Stadspartij streden om als eerste winnaar van de Politieke Pubquiz Purmerend te worden. Het gelegenheidsteam van D66 met VVD kwam nipt als winnaar uit de strijd en hebben de eeuwige roem als eerste winnaars van de pubquiz. Alle deelnemers zijn winnaars, want door deel te nemen heeft iedereen nieuwe feiten over Europa geleerd.

Quizmaster en gedeputeerde Jan van Run: “Tijdens de pubquiz hebben de deelnemers inhoud met gezelligheid gecombineerd, een perfecte combinatie.”

Om als eerste een uitnodiging te krijgen van de volgende Politieke Pubquiz in september, kun je mailen naar pubquizpurmerend@gmail.com.