VVD Purmerend stelt vragen over kindermishandeling

De VVD heeft aan het college van Burgemeester en Wethouders vragen gesteld over kindermishandeling. Aanleiding voor deze vragen is een recent rapport van de Kinderombudsman. Uit dat rapport blijkt dat bij veel gemeenten de preventie van kindermishandeling onvoldoende is geborgd en er te weinig kinderen mee worden bereikt. De VVD wil van het college weten hoe dit in Purmerend is geregeld.

Manja van der Weit, raadslid van de VVD, licht toe: “De Kinderombudsman heeft in een recent onderzoek geconcludeerd dat 75% van de ondervraagde gemeenten wel beleid om kindermishandeling tegen te gaan op papier heeft staan maar daarmee stopt het dan ook wel. Het beleid wordt bij de meeste gemeenten niet of niet voldoende uitgevoerd. Het is enkel een ‘papieren tijger.’

De VVD vindt dat er niemand mag worden mishandeld en kinderen zeker niet. De VVD heeft daarom het college gevraagd hoe dit in Purmerend is geregeld.

Manja vervolgt: Het rapport van de Kinderombudsman vind ik redelijk schrikbarend. 75 % van de gemeenten heeft dus wel van alles op papier staan maar het schort in de uitvoering. En daar zijn de kinderen de dupe van. Dat vindt de VVD onacceptabel. Vandaar dat we vragen hebben gesteld. Ik hoop dat we tot de 25% van de gemeenten behoren die het wel goed hebben geregeld. Maar mocht dat niet zo zijn dan zal de VVD zeker verder actie ondernemen.