6 juni: Luilak Festival

Aanstaande vrijdag kan, door het indienen van een motie door de VVD, het Luilak Festival (voorheen Luilak Dance Event) weer gehouden worden in het Leeghwaterpark. De huidige organisator, stichting Achilles kwam er financieel niet uit om met dit evenement door te laten gaan in 2014.

Voor de VVD is het ook belangrijk dat er naar de jongeren van Purmerend gekeken wordt en is creatief gaan zoeken naar de financiële mogelijkheid. Stichting Achilles heeft in 2013 laten zien dat het zo’n evenement kán organiseren en de negatieve gevolgen van Luilak waren voor Purmerend nihil. Een dans evenement voor jongeren moest ook nu weer haalbaar zijn.

Om het ook nu weer mogelijk te maken heeft de VVD een motie ingediend waarbij de hand in eigen politieke boezem steken een prima insteek was. Door vanuit de vergoedingen voor de fracties maar ook die van de raadsleden zou geld te verkrijgen zijn en bleek dat het financieel haalbaar.

Iedere politieke partij en de raadsleden zou hier gewoon voor moeten zijn. Het was helaas jammer dat de PvdA en de SP dit niet inzagen en tegen de motie stemden. De garant stelling die uit deze motie voortkwam, om de voortgang van dit evenement zeker te stellen, heeft er gelukkig toe geleid dat aanstaande vrijdag de jongeren weer Luilak kunnen vieren op die manier die zij graag willen, feestend en dansend, door de motie van de VVD.