Doorstroming bevorderen met een verhuisadviseur

De woningmarkt in Purmerend zit op slot. Het is daarom ook erg lastig om door te stromen, bijvoorbeeld van een huur- naar een koopwoning. Om de doorstroming te bevorderen dient de VVD een motie in voor een verhuisadviseur.

Als we kijken naar 2030, dan wordt verwacht dat het aantal 65-plussers in Purmerend van 15.436 naar 21.172 stijgt ten opzichte van 2018. Deze groep Purmerenders wonen vaak in woningen die voor hun eigen behoeftes niet meer passen (te groot zijn). Dit zijn woningen waar in de stad een onwijs grote behoefte aan is.

De VVD Purmerend dient daarom tijdens de raadsvergadering van donderdag 31 januari 2019 een motie in om de mogelijkheden te onderzoeken van een algemeen verhuisadviseur voor ouderen. De verhuisadviseur is niet gebonden aan een specifieke woonsector. Dit kan eventueel samen met ouderenorganisaties, woningbouwcorporaties, zorginstellingen en marktpartijen in de regio worden georganiseerd.

De verhuiscoach helpt om een passende woning in een passende buurt te zoeken. Dit is niet alleen ter bevordering van de doorstroming, maar is ook van belang voor de behoefte aan (toekomstige) zorg en ondersteuning en de mogelijkheid om lang thuis te blijven wonen.

Lees de motie