VVD wil meer huisbezoeken om uitkeringsfraude op te sporen

De VVD wil dat het college meer huisbezoeken gaat afleggen om uitkeringsfraude op te sporen. Misdaad mag niet lonen, vindt de VVD en uitkeringsfraude moet hard worden bestreden. Zodat de bijstandsuitkering gaat naar die mensen die het echt nodig hebben. De VVD heeft om die reden het college gevraagd om meer huisbezoeken af te leggen zodat eventuele fraude eerder kan worden ontdekt.

Manja van der Weit licht toe: ‘Minister Plasterk heeft recent gezegd dat hij wil dat gemeenten meer huisbezoeken afleggen om uitkeringsfraude tegen te gaan. De Minister heeft hierbij ook aangegeven dat het Rijk de kosten voor die extra bezoeken op zich neemt. Het VVD heeft het college via zogenaamde artikel 41 vragen, nu opgeroepen om gebruik te maken van het budget dat de minister beschikbaar stelt en zo spoedig mogelijk het aantal huisbezoeken te verhogen.

De VVD vindt het belangrijk om hard op te treden tegen uitkeringsfraude. Extra inzet om dergelijke fraude tegen te gaan juichen wij toe. Vooral nu de kosten van die extra aandacht ook nog eens door het Rijk worden betaald. Daarvan moeten we ten volle gebruik maken, aldus Manja.”