De VVD Purmerend bezoekt.... Nieuwjaarsreceptie Sportraad en Uitreiking Sport Awards Purmerend 2017

Voorafgaand aan het hoofdprogramma, de uitreiking van de Sport Awards, hield de Sportraad in de Purmaryn haar nieuwjaarsreceptie. In de toespraak van René Voorwerk, voorzitter Sportraad, ging hij nader in op wat er allemaal tot stand is gekomen in 2017 en wat we o.a. mogen verwachten in 2018.

Het hoogtepunt van 2017 was toch wel de ingebruikname van Sportcomplex De Beuk met vele tevreden gebruikers: zowel de verenigingen als ook het onderwijs. Geheel volgens verwachting heeft de nieuwe turnhal geleid tot een intensieve samenwerking tussen Gymnet en Hercules Beemster onder de naam van Turncentrum Waterland. Ook de realisatie van de aanleg van een kunstgrasveld bij de hockeyvereniging MHCP is voor de jongste jeugd gerealiseerd en er is toestemming gegeven voor de bouw van 2 kleedkamers. De nieuw gebouwde kleedkamers van Purmersteijn worden volgende maand in gebruik genomen.

Voor 2018 ziet de Sportraad o.a. de volgende projecten: 1) Het realiseren van een nieuw onderkomen voor de Rugbyclub Waterland, 2) Meedenken met de verenigingen en meedenken over de organisatie van regionale- en landelijke sportevenementen, 3) De toegankelijkheid van sportaccommodaties voor mensen met een functiebeperking verbeteren, 4) Verduurzamen van sportaccommodaties. De energierekening is voor de verenigingen een stevige kostenpost. Besparing hierop is dus een win-win situatie en 5) Voor de bouw van een scholencomplex aan het Karekietpark is recentelijk groen licht gegeven. Er zal dus op korte termijn ook afstemming moeten plaatsvinden over het op te stellen Plan van Eisen voor de daar nieuw te bouwen sportzalen.

De Sportraad ziet de komende gemeenteraadsverkiezingen met vertrouwen tegemoet daar de sportparagrafen van de verschillende politieke partijen de sport een warm hart toedragen. Dat geeft veel vertrouwen voor de toekomst.

Zie http://www.sportraadpurmerend.nl/nl/nieuwjaarstoespraak_2018  voor de volledige tekst van de speech van René Voorwerk.

Nu het hoogtepunt van deze avond; de uitreiking van de Sport Awards 2017. De Sport Awards werden georganiseerd door RTV-Purmerend in samenwerking met Spurd en de Sportraad Purmerend. Het is de verkiezing van de sportmensen van het jaar 2017 in Purmerend, in de categorieën jeugdsporter (tot en met 15 jaar), sportvrouw, sportman en sportteam.

Alle aanmeldingen werden in eerste instantie beoordeeld door een vakkundige jury. De jury bestond uit Melvin Smid, grondlegger van de Sport Awards en voormalig radiomaker bij RTV Purmerend, wethouder Sport Roald Helm, Bert Slegt van de Sportraad en Gerrit Aafjes, oud-bestuurder van stichting Spurd. De jury met als voorzitter Bert Slegt heeft vooral kritisch gekeken met een scherp oog voor het talent, de prestaties en de ambities. Op basis hiervan werden per categorie 3 talenten geselecteerd. Aan de zaal werden de talenten getoond opdat de aanwezigen middels sms mee konden stemmen. Het oordeel van de Jury en de zaal wogen even zwaar. Het was verbazingwekkend om te zien hoeveel talent er in Purmerend is.

In de categorie jeugdsporter tot en met vijftien jaar werd de beach handbalster Jessie van de Ruit gekozen. Als sportvrouw werd de handbalster Dominique Koppe gekozen. In de categorie sportman werd de wielremmer Julius van der Berg gekozen. Hij werd vertegenwoordigd door zijn broer. Julius van der Berg was in het buitenland op training. In de categorie sportteam vielen de voetballers van voetbalclub Purmersteijn in de prijzen.

Naast de vier categorieën werd de aanmoedigingsprijs door René Voorwerk namens de Sportraad uitgereikt aan Vladimir Bartels, lid van de Schaakclub Purmerend. En Hendrik Koppe kreeg een oeuvreprijs voor zijn langjarige em zeer succesvolle judocarrière.

Deze avond werd druk bezocht waaronder de aanwezigheid van het voltallige college van B&W. Zij onderstreepte door haar aanwezigheid het belang voor sport. Maar ook een aantal politieke partijen was aanwezig.