Hans Krieger

Mijn naam is Hans Krieger. Ik ben 63 jaar jong, getrouwd met Wilma en we wonen heel fijn dicht bij Kop West met zicht op de Melkwegbrug. We hebben drie kinderen en drie kleinzonen die allemaal in de buurt wonen. 

Ik ben in 1978 lid geworden van de VVD. Daarna ben ik voorzitter geweest van JOVD Waterland, en vanaf 1982 Raadslid voor de VVD, 20 jaar wethouder en tussendoor nog vier jaar fractievoorzitter. Na mijn wethouderschap in Purmerend ben ik in 2018 wethouder geworden in Zaanstad, en dat doe ik nog steeds, tot de verkiezingen in maart a.s.  

Favoriete plek in Purmerend of Beemster?

Tsja, de Melkwegbrug. De overgang van het oude naar het nieuwe Purmerend, dicht bij bus en trein en je bent zo in onze gezellige binnenstad. 

Waarom de VVD?

De VVD omdat ik mij liberaal in hart en nieren voel. Vrijheid en eigen verantwoordelijkheid  zijn grote waarden in mijn leven, daar kan geen andere partij tegen op. Ik heb een broertje dood aan linkse en rechtse populisten. De VVD is een mooie rechts-liberale volkspartij met mensen waarbij ik mij thuis voel. 

Wat wil je als bestuurslid bereiken?

Als bestuurslid wil ik de VVD verder brengen door de fractie te steunen, zorgen voor liefst jonge en diverse aanwas, kritisch zijn naar onze landelijke VVD en leuke bijeenkomsten helpen organiseren.