#6 Valérie Hagen

Ik ben Valérie Hagen, moeder van twee jongens van 0 en 2 jaar oud. Samen met mijn man en onze zoons woon ik in Klein Where, een nieuwbouwwijk tegenover de begraafplaats in Purmerend. In het dagelijks leven werk ik als communicatieadviseur voor een groot ziekenhuis in de regio.

Favoriete plek in Purmerend of Beemster?

Toen ik nog geen kinderen had, was ik zeer regelmatig op de Koemarkt te vinden. Tegenwoordig sta ik meer in de kinderboerderij. Allebei de plekken zijn inmiddels zeer favoriet!

Waarom de VVD?

Ik geloof in mensen, in hun eigen kracht. In Nederland ben je vrij om te zijn wie je bent, verdraagzaam naar anderen. Je bent ook zelf verantwoordelijk voor je eigen leven. Red je het even niet? Dan hebben we een prachtig sociaal vangnet (of liever: springplank) in Nederland. Dat moeten we ook zo houden. 

Wat wil je als raadslid in de nieuwe gemeente Purmerend bereiken?

Ik vind het belangrijk dat jonge ouders (en vrouwen!) een stem hebben in de raad. We kunnen niet geld als water blijven uitgeven, dan zitten mijn kinderen straks met een enorme schuldenlast. Daar wil ik ze niet mee opzadelen!

Vertel eens iets over jezelf...

Mijn man en ik waren ooit ons werk helemaal zat, namen ontslag en vertrokken naar een skigebied in Canada. Hij werkte als skileraar en ik in een pub. Iets totaal anders. Door die ervaring heb ik Nederland nóg meer leren waarderen.


Valérie Hagen, plaats 6