Pieter Wickel

Ik ben Pieter Wickel, 47 jaar. Samen met mijn vriendin en 2 dochters woon ik in het buitengebied van Westbeemster. Hiervoor hebben wij  ruim 10 jaar in Weidevenne gewoond.

Als zelfstandige voer ik opdrachten uit bij verschillende klanten - in diversen sectoren. Elke keer ergens anders in de keuken mogen kijken, vind ik het allerleukste van mijn werk. Daarnaast heb ik in de afgelopen jaren een aantal masterstudies gedaan aan de Universiteit van Amsterdam o.a. op het gebied van IT, international finance, rechten en bedrijfkunde.

Favoriete plek in Purmerend of Beemster?

Mijn favoriete plek in Purmerend is de Koemarkt met gezellige restaurants en caf├ęs, In Beemster is dat mijn eigen huis waar ik enorm kan genieten van de rust en ruimte van het mooie buitengebied.

Waarom de VVD?

In de afgelopen jaren heb ik een aantal VVD leden goed leren kennen via Stichting Breedband Beemster. Samen hebben we gewerkt aan het realiseren van supersnel glasvezel internet in het buitengebied van Beemster. Samen de schouders er onder zetten om een verandering te weeg te brengen in je omgeving, sprak mij erg aan en dit is ook wat ik herken in de VVD fractie. Een diverse fractie met een realistische blik op de onderwerpen, altijd kijkend naar een haalbare oplossingen.

Wat wil je als raadslid in de nieuwe gemeente Purmerend bereiken?

Ik vind het belangrijk dat de gemeente zich richting inwoners, bedrijven en verenigingen transparant, consistent en betrouwbaar opstelt. Zij hebben namelijk recht op een fatsoenlijk, tijdig en begrijpelijk antwoord op hun gestelde vragen. Daar wil ik mij de komende periode voor inzetten!

Vertel eens iets over jezelf...

Mijn grote hobby is duiken. Ik ben dan ook al ruim 25 jaar lid van de duikvereniging Trilobiet in Purmerend maar door het zelf bouwen van mijn eigen huis heb ik de laatste jaren helaas (te) weinig tijd gehad om te gaan duiken.

Pieter Wickel