Rianne de Wit-Hoogervorst

Ik ben Rianne de Wit, getrouwd met Peter en moeder van twee dochters en een zoon. Wij wonen in het mooie buitengebied van Beemster en hebben daar een melkveebedrijf en agrarisch loonbedrijf. Over onze werkzaamheden schrijven wij in onze maandelijkse column ‘Buitenleven’ in Binnendijks.

Favoriete plek in Purmerend of Beemster?

Ik kan ontzettend genieten op de gezellige terrassen op de Koemarkt en in Middenbeemster tijdens de Beemster feestweek, maar mijn meest favoriete plek is toch wel in de rust op het land. Deze rust blijkt van dichtbij toch een drukte van belang met allerlei dieren, met naast de koeien en kalfjes ook kevertjes, kwikstaartjes en kievitpulletjes, die schijnbaar vanuit het niets vlak voor je voeten wegschieten. 

Waarom de VVD?

De VVD is voor mij de meest realistische partij, open en eerlijk. Daarnaast zoekt de VVD het liefst naar mogelijkheden in plaats van zich blind te staren op het probleem: met een positieve blik kijken naar wat wél kan.

Wat wil je als raadslid in de nieuwe gemeente Purmerend bereiken?

Ik vind het belangrijk dat datgene waarover gesproken en besloten wordt, ook echt klopt.

In de huidige gemeenteraad van Beemster werd er bijvoorbeeld meer óver de boeren gepraat dan mét. De afgelopen periode heb ik mij ingezet om deze afstand te verkleinen en de gemeente lijkt zich hier nu steeds meer van bewust. De economische, toeristische en cultuurhistorische waarde van ons buitengebied wordt nu echt veel beter op waarde geschat, en vooral dat wij hier de boeren ook voor nodig hebben!
Hier wil ik mij de komende jaren voor blijven inzetten.
Vertel eens iets over jezelf...

Ik hou van lezen, meestal Engelse schrijvers en in de oorspronkelijke taal, ook Engelse detectives kijk ik graag. En ik vind het heerlijk om te puzzelen, of dit nu een legpuzzel is, een kruiswoord of een sudoku.  

Rianne de Wit-Hoogervorst