Onze kandidaten

Onze top elf kandidaten stelt zich graag aan je voor.

1. Manja van der Weit

Manja: “We moeten hard aan de slag! Er moet flink worden gebouwd, want de woningnood is hoog. Ik wil daarom graag een aantal hoge woontorens met betaalbare appartementen in de kom van de snelweg A7 bouwen. 

De wachtlijsten in de jeugdzorg zijn óók te lang en we hebben geen grip op de financiën. Het is belangrijk om prioriteiten te stellen; we kunnen geld maar één keer uitgeven. Samen met dit mooie team, zet ik me hiervoor de komende periode graag keihard in!”

2. Rianne de Wit – Hoogervorst

Rianne: “Ik vind dat een gemeente haar inwoners, bedrijven en verenigingen de mogelijkheid moet geven om snel in te kunnen springen op de veranderende wensen en eisen van de maatschappij. Regels moeten daarom logisch, praktisch en rechtvaardig zijn.”

3. Bart van Elden

Bart: “de blik van inwoners is vaak op Den Haag gericht, maar lokaal maken we vele keuzes die van invloed zijn op het succes van onze gemeente! Stemmen op sterke kandidaten voor de gemeenteraad is daarom echt belangrijk! 

In goede harmonie moeten we in de gemeenteraad tot goede besluiten komen. Inwoners moeten zich veilig en comfortabel voelen. De gemeente moet ambitie en succes niet in de weg staan. We moeten met elkaar uitdragen dat de gemeente Purmerend een fantastische plek is om te wonen!”

4. Timo Roeleveld

Timo: “Ik ben arts in een ziekenhuis, waar ik me met name inzet voor de ziekste patiënten die zijn opgenomen op de intensive care. Daarnaast zet ik mij al bijna vier jaar in voor een Purmerend waar iedereen fijn kan wonen en werken.

Met de andere VVD-kandidaten hebben we een sterk team om met slimme oplossingen Purmerend en Beemster een nog fijnere plek te maken om te wonen en te werken.”

5. Pieter Wickel

Pieter: “Ik vind het belangrijk dat de gemeente richting de inwoners, bedrijven en verenigingen transparant, consistent en betrouwbaar is. Zij hebben recht op een fatsoenlijk, tijdig en begrijpelijk antwoord op gestelde vragen aan de gemeente.

Hier wil ik mij de komende periode voor inzetten.”

6. Valérie Hagen

Valérie: "Intelligent, toegankelijk en vriendelijk. Zo omschrijven familie en vrienden mij.

De afgelopen tijd ben ik commissielid geweest. Kinderopvang, onderwijshuisvesting, een gezonde start van een mensenleven en toegankelijkheid zijn onderwerpen waar ik mij voor heb ingezet. Ik wil graag (jonge) ouders blijven vertegenwoordigen in de nieuwe gemeente Purmerend. Goede representatie is belangrijk. Ik kijk uit naar de komende periode!"

7. Noureddine Schoemaker 

Noureddine: “Politiek is mijn ding! Mijn collega’s bij Deen die met mij moesten samenwerken hadden altijd de pech dat zij mijn lange politieke betogen moesten aanhoren…

Toch was het altijd leuk om te horen dat je iemand had overtuigd om op de VVD te stemmen. Ik wil dan ook een stad, waar je vrij kan zijn, waar de gemeente je de vrijheid geeft om jezelf te ontplooien tot wie je bent. Een gemeente moet je daarin niet remmen. Daarom neem ik graag plaats in de gemeenteraad.”

8. Bobbi Bosman

Bobbi: “Het combineren van de twee verschillende en prachtige gemeenten is een ingewikkelde opgave, maar het verrijkt ons beiden ook.

Ik wil mij gaan inzetten om alle belangen samen te brengen, zonder te schaven aan de eigen karakters van Beemster en Purmerend.

Een nieuw geluid in onze nieuwe gemeente”

9. Stefan Bergman

Stefan: “In de komende jaren wil ik bereiken dat er fors gaat worden geïnvesteerd in digitalisering binnen de gemeente. De dienstverlening vanuit de gemeente moet zijn ingericht op de huidige netwerksamenleving en transparant zijn.

De jeugd moet formele inspraak krijgen en wij moeten in hen investeren. Veiligheid staat voorop en daar mogen we ook niet op bezuinigen! Een gemeenteraad met ambitie, lef en daadkracht, daar sta ik voor!”

10. Lydia de Vries

Lydia: “Interactie met inwoners, bedrijven en verenigingen is een belangrijk speerpunt voor mij. Hoe kunnen we deze omgeving veiliger en bereikbaar maken, regels handhaven en overbodige regels afschaffen?

Ik wil mij hier graag de komende periode weer voor inzetten!” 

11. Bert van Raalte

Bert: “Ik kijk al een tijd mee in de keuken van de politiek en zie dat er veel goede wil is, maar dat discussies te beperkt worden gevoerd.

Ik wil in de gemeenteraad meer naar het gevolg van besluiten kijken en waar mogelijk reparaties in de toekomst voorkomen. Ook wil ik mij specifiek inspannen voor woningbouw en leefomgeving, schuldhulp, maatschappelijk werk en jeugdzorg aangezien deze onderwerpen in de praktijk vaak ongemerkt samengaan.”


Volledige kandidatenlijst

Onze volledige kandidatenlijst:

 1. Manja van der Weit 
 2. Rianne de Wit-Hoogervorst 
 3. Bart van Elden 
 4. Timo Roeleveld 
 5. Pieter Wickel 
 6. Valérie Hagen 
 7. Noureddine Schoemaker 
 8. Bobbi Bosman 
 9. Stefan Bergman 
 10. Lydia de Vries 
 11. Bert van Raalte 
 12. Lex van Stekelenburg 
 13. Frank van Boven 
 14. Martijn Schipper 
 15. Tineke Boskemper-Schaap 
 16. Jan Peter Dompeling 
 17. Peter Helder 
 18. Maarten Schipper 
 19. Karin Dompeling-Koster 
 20. Erica Helder-Pauw 
 21. Remon Gans 
 22. Minke Lammers-Besseling 
 23. Hans Boskemper 
 24. Rona Uitentuis 
 25. Ad Kunst 
 26. Monique van Boven-Zandbergen