#1 Manja van der Weit

Mijn naam is Manja van der Weit. Alweer ruim 48 jaar geleden geboren en getogen Purmerendse. Met mijn man en twee kinderen (18 en 21) woon ik in de Weidevenne. Ik werk als juriste, leidinggevende bij een gemeente en als toezichthouder bij een verzekeraar. Druk, maar daar hou ik van!

Favoriete plek in Purmerend of Beemster?

In de 48 jaar dat ik in Purmerend woon heb ik de stad enorm zien veranderen. Vroeger als kind was natuurlijk Jeugdstad mijn favoriete plek. Inmiddels is dat toch echt de Koemarkt. Heerlijk even een hapje en drankje doen met vrienden!

Waarom de VVD?

Eigen verantwoordelijkheid nemen, dat vind ik belangrijk, zo ben ik opgevoed. Niet bij de pakken neerzitten of klagen, maar je mouwen opstropen en werken aan een oplossing! En dat is voor mij ook waar de VVD voor staat: positieve doeners!

Wat wil je als raadslid in de nieuwe gemeente Purmerend bereiken?

We moeten bouwen! Ook mijn kinderen willen ooit op zichzelf kunnen wonen in Purmerend. Maar met de huidige woningnood gaat dat niet lukken. Daarnaast moeten we goed op de centen letten, prioriteiten stellen en keuzes durven te maken. We kunnen niet maar geld blijven uitgeven!
Vertel eens iets over jezelf...

Wij hebben sinds kort een klein bootje. Heerlijk om na het werk even een uurtje te varen! Dan zie je goed hoe mooi onze omgeving is.

Manja van der Weit, plaats 1