Bobbi Bosman

Mijn naam is Bobbi Bosman, ik ben 21 jaar en woon in de Zuidoostbeemster. Momenteel zit ik in mijn 4e jaar van de opleiding Bestuurskunde aan de Hogeschool van Amsterdam. Daarnaast ben ik binnen de Hogeschool van Amsterdam actief als raadslid in de faculteitsraad Maatschappij & Recht. Verder werk ik sinds een paar maanden, met veel plezier, als theatermedewerker in verschillende theaters in Amsterdam, waaronder de La Mar en Theater Amsterdam.

Favoriete plek in Purmerend of Beemster?

Naast mijn drukke leven vind ik het heerlijk om tot rust te komen in de prachtige Beemster. Ik geniet er het meest van om aan het einde van de dag een lekker groot stuk door het groen te lopen samen met mijn trouwe viervoeter. Vooral wandelen over de dijk, langs het kanaal, vind ik fijn. Dan besef ik pas echt in wat voor een mooie gemeente wij wonen.

Waarom de VVD?

De reden dat ik voor de VVD heb gekozen is, omdat de kernwaarden mij het meeste aanspraken. Vooral vrijheid, gelijkwaardigheid en veiligheid vind ik een van de belangrijkste kernwaarden. Ik vind dat iedereen vrij moet zijn en zelf keuzes moet kunnen nemen, je moet je leven kunnen leiden zoals jij wilt. Verder vind ik dat iedereen evenveel recht heeft op deze vrijheid, eenieder heeft ook recht op dezelfde kansen. En iedereen hoort zich veilig te voelen in zijn of haar gemeente. Dat zijn de principes die bij mij nu op 1 staan.

Wat wil je als raadslid in de nieuwe gemeente Purmerend bereiken?

Als VVD-raadslid van de nieuwe gemeente Purmerend hoop ik iets te kunnen betekenen voor alle jongeren van mijn leeftijd die in dezelfde levensfase zitten als ik, en misschien ook op deze moeilijke huizenmarkt aan het kijken zijn. Vandaar dat ik hoop om mij onder andere te kunnen inzetten voor het bouwen van nog meer woningen en het vertegenwoordigen van de jongeren. Ik wil van mij laten horen waar het nodig is en ga mij hardmaken voor de inwoners van onze grote nieuwe gemeente.
Vertel eens iets over jezelf...

Naast mijn studie, werk en de VVD zit ik al meer dan 15 jaar op voetbal. Vroeger als klein meisje ben ik begonnen bij Z.O.B en nu speel ik alweer 9 jaar bij SC Purmerland, momenteel in de Dames 1. Sporten en bewegen is daarom voor mij ook belangrijk. Naast sporten is muziek ook een grote passie van mij, vooral de muziek uit de jaren ’70 & ’80.

Bobbi Bosman