Afscheid CDA wethouder Geoffrey Nijenhuis

Na tweeënhalf jaar raadslid te zijn geweest en een wethouderschap van 4 jaar, verlaat Geoffrey Nijenhuis de Purmerendse politiek. Vorige maand kondigde hij zeer onverwachts aan dat hij om persoonlijke redenen de politiek ging verlaten. Het college van burgemeester en wethouders wilde dat dit afscheid op gepaste wijze zou plaatsvinden en nodigde daarom mensen uit die nauw samenwerkten met Geoffrey om gezamenlijk terug te blikken op een mooie tijd en op de goede samenwerking in de afgelopen jaren.

Een aantal sprekers, waaronder Don Bijl, ging in op de carrière van Geoffrey. Hij was o.a. de jongste wethouder van Purmerend. Hij was de derde Nijenhuis wethouder: zijn vader en zijn opa gingen hem voor. Gekscherend werd er gesproken over de Nijenhuis dynastie. Maar vooral kwam naar voren dat hij betrouwbaar is, mensen in hun waarde laat, maar bovenal een buitengewoon aardig persoon is.

In zijn reactie op de sprekers liet hij echt zien wie Geoffrey was en is. Een kwetsbaar goed mens. Met name in het gedeelte waarin hij zijn ouders bedankte, hield hij en ook een aantal toehoorders in de zaal het niet droog.

Tijdens zijn afscheid was er een bijzondere rol weggelegd voor theatergroep Flexibel, die bestaat uit mensen met een verstandelijke beperking.

De politiek zal hem missen. De VVD wenst hem en zijn familie het allerbeste.

Het afscheid werd druk (± 150 personen) bezocht. Het voltallige college, veel raadsleden en vrienden en bekenden waren aanwezig. De VVD was met 8 personen goed vertegenwoordigd.

J.J. (Hans) Boskemper

25 oktober 2016