De VVD Purmerend bezoekt... (deel 3)

Museum Waterland opent een dubbeltentoonstelling

In het kader van de 'maand van de grafiek' presenteert Museum Waterland de tentoonstellingen Mixed en The Wondering Mind. Op 23 oktober om 16:00 uur was de opening.

De opening werd ingeleid door Piet Knook, de voormalige directeur van het museum.

Na hem hield Peter Kalkowsky een uitgebreide inleiding over de tentoonstelling 'The Wondering Mind' waarin 3 kunstenaars exposeerden met als bindend thema de grafiek eventueel gecombineerd met één of meer andere media.

De tentoonstelling Mixed werd ingeleid door de Belgische galeriehoudster Chris Verheyen en de Slowaakse curator Zora Petrasova. Afgelopen maart 2015 werden beide dames 60 jaar en het leek beide een leuk idee om hun verjaardag te vieren op een alternatieve manier. Zij stuurden naar 60 grafische kunstenaars, in meer dan 20 landen, een rond koperplaatje om daar een gravure mee te maken. Veel kunstenaars hebben hierop gereageerd en hebben een bijdrage geleverd. De output hangt nu in het museum Waterland. De tentoonstelling is al in verscheidene landen geweest, o.a. in Frankrijk, China, Noorwegen en België.

De opening van deze tentoonstellingen werd goed bezocht: ongeveer 40 bezoekers. Namens de VVD waren Hans en Tineke Boskemper aanwezig.

J.J. (Hans) Boskemper


23 oktober 2016