Alweer op de helft

Tjonge, jonge. Wat gaat de tijd toch snel. De gemeenteraadsverkiezingen van 2014 staan nog vers in mijn geheugen en we zijn nu alweer over de helft van deze bestuursperiode. We hebben twee politieke jaren achter de rug die ik niet snel zal vergeten.

De teleurstellende verkiezingsuitslag en de overstap van een VVD-raadslid naar een andere partij vielen mij persoonlijk zwaar, maar hebben mij ook gesterkt om er keihard tegenaan te gaan. Ik wil het liberale geluid laten horen in Purmerend.

Geslaagde missie

Nu, na twee jaar, kan ik terugkijken op een geslaagde missie. Ik ben ongelooflijk trots op ons team, de VVD-fractie in Purmerend is een hechte groep die haar mannetje staat in de lokale politiek. Iedereen brengt kennis en ervaring mee mét veel plezier en energie. Zo komen we gezamenlijk tot goede ideeën en plannen om invloed uit te oefenen op het beleid van Purmerend.

Verkiezingsprogramma

De basis hiervoor ligt natuurlijk in het feit dat we als coalitiegenoot mochten meeschrijven aan het coalitieakkoord. Met geven en nemen zijn we er goed in geslaagd veel VVD punten uit ons verkiezingsprogramma in dit akkoord te vertalen. Dat akkoord is heilig voor ons en wij handelen daar dan ook volledig naar.

In gesprek

Alle overige onderwerpen die we behandelen in de gemeenteraad beoordelen we iedere keer opnieuw binnen de fractie. We gaan in gesprek met onze achterban, de inwoners van Purmerend, belanghebbenden en andere fracties. Met al die input nemen we dan een gewogen beslissing. Dat is soms lastig, want iedere beslissing maakt mensen blij, maar stelt soms ook teleur.

Gemotiveerd

Nu zijn we dus over de helft van deze bestuursperiode. D66 maakt sinds mei 2016 geen deel meer uit van de coalitie en de VVD is op volle sterkte aanwezig in de gemeenteraad. Dat brengt verantwoordelijkheden met zich mee. Ik ben enorm gemotiveerd om de resterende tijd in deze bestuursperiode me volledig in te zetten voor deze stad. Er is nog zoveel te doen; we willen de financiën gezond houden, de subsidieregelingen goed tegen het licht houden, evenwichtig bouwen en om zo de wachtlijsten terug te dringen. We willen een veilige en schone stad en werkgelegenheid creëren.

Kortom: mogelijkheden bieden voor Purmerenders om prettig te wonen, te werken en te recreëren.

Ik heb er zin in!