Wensenlijst huisvesting Spurd Leeghwaterbad van tafel. Kritische vragen VVD besparen Purmerenders half miljoen euro.

Medewerkers Spurd stoorden zich aan geluid stromend water in het Leeghwaterbad, hadden te weinig toiletten voor mensen van de administratie en er was meer vergaderruimte nodig voor de manager van het zwembad. Een krediet van bijna een half miljoen euro voor ‘arbo-aanpassingen’ bij Spurd, daar schrok de fractie van de VVD vorig jaar nogal van tijdens de behandeling van het raadsvoorstel. De VVD heeft toen gelijk technische vragen ingediend omdat er op verschillende terreinen nog wat onduidelijkheid was.

VVD Commissielid Melissa Rotteveel: ‘Elke medewerker verdient een goede werkplek, laat daar geen misverstand over bestaan. Maar de VVD kijkt altijd kritisch naar de portemonnee van de gemeente en kijkt welke investeringen noodzakelijk zijn. We hebben kritische vragen gesteld aan de wethouder of deze aanpassingen daadwerkelijk nodig zijn en hoe de maatregelen zich verhouden tot de echte arbo noordzaak. Uit gedegen onderzoek blijkt nu dat er helemaal geen aanpassingen nodig zijn. We zijn blij dat de wethouder naar onze kritische geluiden heeft geluisterd en dat er geen onnodig gemeenschapsgeld is uitgegeven’.

Vorig jaar behandelde de raad de huisvesting van Spurd. De raad werd voorgesteld om in te stemmen met het verlenen van een subsidie van € 460.000 voor aanpassingen in het gebouw. Spurd had een wensenlijst met aanpassingen onder de noemer ARBO-problematiek. De VVD heeft de wethouder verzocht om een nieuw ARBO- onderzoek.

Uit dit nieuwe onderzoek blijkt dat veel van de wettelijke knelpunten op het gebied van beschikbare ruimte opgelost kunnen worden met creativiteit ten aanzien van het gebruik en de indeling van de ruimte of met kleine fysieke aanpassingen. De hiermee gemoeide investeringen vanuit de gebouweigenaar kunnen relatief beperkt zijn.